Хормон на растежа – HYGETROPIN 100 IU – кутия 10×10

320.00 лв.

Hygetropin 10iu е хормонен растеж използван в медицината за пациенти с нарушена хормонална недостатъчност. Хормонният растеж е познат и сред бодибилдърите, които използват неговите качества за повишаване на мускулната маса и намаляване на мазнините превръщайки ги в енергия.

Производител: Exact Pharma,China
Опаковка: 100 IU (10 ампули по 10 единици)
Фармацевтично наименование: Somatrоpin

Категория:

Описание

Обща информация за Хигитропин/Хормона на растежа:

Хигитропинът е растежен хормон, познат под наименованието Соматропин, произведен чрез рекомбинирана DNA технология. Той е идентичен с естествено произвеждания в човешкото тяло растежен хормон. Съдържа 191 важни за човешкия организъм аминокиселини и представлява полипептиден протеин. В последните години нарасна популярността на растежния хормон като средство за терапия на причинени от възрастта (дегенеративни) процеси. В този смисъл се приема от много хора като ключ към забавяне на остаряването (anti-aging).

Действие: При възрастните хора човешкият растежен хормон заздравява костите, стимулира увеличаването на мускулна маса, контролира обмяната на мазнините и предпазва кръвоносните съдове от атеросклероза. Произвежда се от хипофизата и се освобождава, когато получи правилните сигнали за това, а именно: по време на тренировка, сън, стрес, ниско ниво на захарта в кръвта (хипогликемия). Важно е да се знае, че освободеният растежен хормон сам по себе си няма директно действие, а стимулира черния дроб да произведе и освободи инсулиноподобен растежен фактор.

Във връзка с използването му от културисти и спортисти ефектите на растежния хормон са два. Първо се доказа, че последователната употреба на Хигитропин може да подпомогне изгарянето на излишните мазнини в организма. Отчасти този ефект се свързва с повишената способност на организма да гори мазнини и свързва клетки за сметка на въглехидратното горене. Тази загуба на мазнини се дължи на способността на растежния хормон да влияе стимулиращо на триглецирид-хидролизата.

Важна информация: Много потребители се интересуват от способността на растежния хормон да въздейства за бързото зарастване на рани, да подпомага по-бързото отшумяване на травми и да противодейства на появата на нови. Има данни, че подпомага производството и регенерацията на хрущяли. По същество е инсулиноподобният растежен фактор, който стимулира хрущялното развитие. Но той се отделя в по-големи количества от черния дроб като реакция на циркулиращия в кръвта растежен хормон.
Доказано е също, че растежният хормон има положително действие върху еритропоезата, т.е. върху образуването на червените кръвни телца. Те от своя страна пренасят кислорода в кръвта и по този начин увеличават издръжливостта на атлета и усилват анаболния ефект.

Дозировка: Дозирането е индивидуално, но всеобщото физическо подобрение е неоспорим факт.